Fotogrametria amb drons aplicada a la geologia

Benvinguts al nostre apartat dedicat a l’aplicació de la fotogrametria amb drons al camp de la geologia i paleontologia. A terradron, estem compromesos a proporcionar solucions innovadores i precisos per als professionals de la geologia, permetent una recopilació de dades més eficient i detallada que mai abans.

La fotogrametria amb drons ofereix una gamma de beneficis significatius per als geòlegs i paleontòlegs de Catalunya i Espanya.

Detalls precisos

Mitjançant l’ús de drons equipats amb càmeres d’alta resolució, podem capturar imatges detallades del terreny, permetent una anàlisi minuciosa de la geologia local.

Eficiència operativa

Eliminem la necessitat de desplaçar-se físicament a zones de difícil o perillós accés, reduint els riscos per als professionals i estalviant temps i recursos. Obtenint dades de més superfície en menys temps.

Monitorització contínua

Amb la capacitat de capturar imatges regularment, podem proporcionar un seguiment dinàmic dels canvis al paisatge, essencial per a l’estudi de fenomens geològics en evolució.

La fotogrametria amb drons té una àmplia gamma d’aplicacions al camp de la geologia, incloent:

Cartografia detallada

Generació de mapes topogràfics necessaris per estudiar l’estructura geològica i la distribució dels recursos naturals.

Anàlisi de fractures

Identificació i caracterització de fractures per a l’estudi de riscos de despreniments i dimensionar correctament les mesures protectores.

Càlcul de volums

Seguiment dels processos d’erosió del terra o quantificació de volum desplaçat en moviments de massa.

Simulació de despreniments. Font: GeoNeuRisk
Càlcul d’orientacions de plans. Font: GeoNeuRisk
Mesures 3D en llocs inaccessibles

Aplicació a la Paleontologia

Imatges GeoTIFF

A més de la seva utilitat en geologia, la fotogrametria amb drons també pot ser una valuosa eina per a la paleontologia. Alguns dels seus usos inclouen:

Documentació de jaciments

Captura d’imatges de jaciments fossilífers per a la seva preservació i posterior anàlisi, ajudant a preservar el patrimoni paleontològic per a generacions futures.

Modelat 3D rigorós

Creació de models tridimensionals de restes fòssils i aforaments mitjançant programari potent d’escriptori.

Mesuraments

Mesuraments de qualsevol tipus en les tres dimensions, des de l’espessor d’estrats i el seu cabussament, fins a la separació d’empremtes en icnites.

Conservació

Seguiment dels impactes ambientals de les operacions externes a la conservació i la restauració dels jaciments, contribuint a la sostenibilitat i conformitat normativa.

Ubicació de sortida de blocs. Font: GeoNeuRisk
Programadors de vol PRO. Vol a alçada constant sobre el terreny en un vessant.

Formats lliurables

S’ofereixen una gamma de productes lliurables adaptats a les teves necessitats als camps de la geologia i la paleontologia

Imatges

S’entreguen el conjunt d’imatges sense processar perquè les puguis utilitzar per crear els teus propis models o per a altres fins. Les imatges es prenen mitjançant planificadors de vol pro mantenint uns paràmetres de solapament ideals i sempre tenen en compte consideracions de lluminositat. En formats JPG georeferenciades.

Mapes topogràfics

Aixecaments topogràfics, models digitals del terreny i ortomosaics amb informació precisa sobre l’estructura geològica i altres característiques rellevants.

Modelat 3D

Es generen models tridimensionals d’aforaments o de restes fòssils, proporcionant una representació visual immersiva per a l’anàlisi i la divulgació. Formats LES/LAZ, OBJ, DXF, FBX oa convenir

Informes

Informes detallats que resumeixen els resultats de les nostres tasques de fotogrametria, incloent-hi taula d’errors RMS i nivells de confiança dels models 3D.

Demana una demostració o pressupost